nestogoresto.dir.bg

 

 
Рейтинг: 3.00
(370)
К'о става бе хора
автографи на звезди
$ еи така се слуша музика $
анимации
карикатури на известни личности
sexy звезди
преди и след с фотошоп
картинки от любими мои видеоклипове
***jeff hardy***
Lord Of The Dance
известните се обличат еднакво
99 причини да живееш в България
бижута
кой ги измисля тиа закони
вещици --картинки
sexy sexy sexy
торти и сладки в стил- хелойн
бг папараци
надписи
картинки от сериала ГЕРОИ
гоблени
подреждане на масата
animals
РОЗОВИ МЕЧТИ
pink
DIOR
PuNk StYlE
Christina Milian
готини сайтове :-)
funny Fruits
БЕБЕТА:-)
TATOO рисунки
сърчица
картинки от игри
ПОЛЕТИ С ТЯХ
Мислят си че могат да танцуват
Затапи-противника
женски речник
папарашки снимки
не е за хора със слаби сърца
живота на овцете
снежни човеци
уникални картинки
welcome
manga
avatars
звездите плюскат
зодиака
ПРЕДИ И СЕГА
Бейонсе
известни личности като малки
готини рисунки
КРИСТИАНО РОНАЛДО
% Крис Браун %
картини по асфалта
портрети на VIP
НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛИ
оръжия
background
background /wallpapers които съм правила аз
art hot woman
красиви цветя
***HORROR***
x-tina fen
най-готините СЕРИАЛИ
##КОЛИ##
possycat dolls
fergie
EMO
същества от други светове
вампири от филми
трейлъри на нови филми
погледни ги тия как повръщат
RETRO
Soundtrack
готини чалга балади
готина бг музика
victoria secret
клипове от so you think you can dance
яки реклами
$$$ СКРИТА КАМЕРА $$$
BG topmodels
NEW CLIPS
горещи спортисти
клипове които съм правила аз
как да направите храната забавна
горещи прически
# REMIXS #
мой стихотворения
CRISTIANO RONALDO---KLIPOVE
special for you girls
MILO VENTIMIGLIA
вижте тези клипове на koda kumi
серийни убийци
заешки пародии
@СМЕЕЕЕЕХ@
клипове от final fantasy VII
###Гафове от филми и сериали###
jennifer garner
властелинът на пръстените
Най-добрите филми на ужасите
СМЯХ ДО ПРИПАДЪК С ПРИЯТЕЛИ
ГОРЕЩИ ВИДЕОКЛИПОВЕ
издънките на звездите
горещи жени
природа
moda
МНОГО КАРТИНКИ
ХАЙДЕ ДА ИГРАЕМ
gwen stefani
Mariah Carey
@@ AALIYAH @@
Jennifer Lopez
%% RIHANNA %%
Tyra Banks
горещи мъже
анджелина джоли
занимавка


Анкети как се прави букет от листа плетена храна-ха сега 3D снежинка

серийни убийци / Чикатило

Чикатило
29.02.08 18:22

Андрей Чикатило

от Уикипедия, свободната енциклопедия

 
Направо към: навигация, търсене
Андрей Чикатило
руски сериен убиец
 
Роден: 16 октомври 1936
Яблочное, Украйна
Починал: 14 февруари 1994
Новочеркаск, Русия

Андрей Романович Чикатило е руски сериен убиец, роден в Украйна, известен като "Канибалът от Ростов". Той е роден на 16 октомври 1936 г. и разстрелян на 14 февруари 1994 г. Чикатило е обвинен за убийството и изнасилването на 52 души, предимно деца, в Руската СФСР за периода от 1978 до 1990 г.

Съдържание

[скриване]

Ранни години [редактиране]

Чикатило е роден през 1936 година в украинското село Яблочное. Когато е бил малко дете, в Украйна се е ширел канибализъм вследствие на глада и икономическата криза, породени от комунистическия режим и масовата национализация. По-големият му брат безследно изчезва, вероятно изяден от канибали. Родителите на Чикатило често го затваряли в мазето на къщата им, тъй като се опасявали, че съседите им са канибали. Той се справял добре в училище, но се провалил на изпита за прием в Московския университет. След като завършил военна служба през 1960 г., той се преместил в Родионово-Несветаевски и работил там като телефонен инженер. През 1963 г. се жени и има две дъщери. През 1971 г. получава научна степен в областта на литературата посредством задочни курсове, и става учител в Новошахтинск. Той бил беден учител, но останал на тази длъжност, местейки се от училище в училище, тъй като постоянно постъпвали оплаквания за неприлични опити за физическо насилие. През 1973 г. умира майка му.

Начало на убийствата [редактиране]

През 1978 г. се премества в Шахти и извършва първото си сериозно престъпление. На 22 декември 1978 г. той изнасилва и убива 9-годишното момиченце Елена Закотнова. Въпреки, че доказателствата сочат връзка между Чикатило и убийството, погрешно е арестуван Александър Кравченко и по-късно даден под съд. Той е накаран да направи самопризнания чрез измъчвания и е екзекутиран заради убийството. Чикатило губи своята учителска работа през 1981 г. и започва работа в местна фирма.

Той не убива отново до 1982 г., но през тази година жертвите са седем. Чикатило създава свой собствен стил, като говори по автобусни спирки и жп гари с избягали от дома деца или млади скитници, примамвайки ги да дойдат с него в близката гора, където обикновено жертвите намират смъртта си. През 1983 г. Чикатило не убива до юни, но до началото на септември умъртвява 4 души.

6 тела от общо 14 били намерени и московската милиция решила да се намеси. В Ростов на Дон бил изпратен екип, воден от майор Михаил Фетисов, който трябвало да води разследването. Фетисов съсредоточил разследването в района около Шахти и назначил Виктор Бураков, съдебен лаборант химик, за главен следовател в тази област. Разследването се концентрирало върху умствено неуравновесените и известните на него сексуални престъпници, като започнало бавно и постепенно да ги залавя и изключва от списък на заподозрените. Милицията разширява периметъра на своето разследване все повече и повече. Взети са интервюта от над 150 000 души и впоследствие са съхранени в архиви, докато най-накрая милицията не се отказва от този подход. През 1984 г. жертвите наброяват 15. Решено е да се усилят мерките — да се увеличи броя на патрулите и да се разположат цивилни милиционери на много обществени транспортни спирки.

Арест и освобождаване [редактиране]

Чикатило е разпознат, защото се държи подозрително на една автобусна спирка в Ростов. Той е арестуван и задържан. Установено е, че той е заподозрян за други престъпления, което юридически дава право на следователите да го задържат за неопределен срок от време. Разкрито е съмнителното минало на Чикатило, но то не било достатъчно за да го осъдят за убийствата. Все пак той е признат за виновен и осъден на една година. Той е освободен през декември 1984 г. след като е прекарал три месеца в затвора.

Следващи убийства и преследване [редактиране]

Чикатило си намира нова работа в Новочеркааск стои в сянка. Той не убива скоро никого, докато през август 1985 г. не умъртвява две жени в два отделни случая. Не се знае да е убивал отново до май 1987 г., когато убива младо момче. Той убива отново в Запорожие през юли и в Ленинград през септември.

Замиращото разследване е подновено в средата на 1985 г., когато Иша Костойев е назначен да води случая. Убийствата около Ростов са проучени обстойно за втори път и отново започва поредица от разпити на сексуалните престъпници в района. През декември 1985 г. милицията отново засилва охраната по жп гарите около Ростов. Чикатило е в течение на разследването и предвидливо се въздържа от престъпната си дейност.

През 1988 г. Чикатило подновява убийствата, като обикновено ги извършва далеч от околностите на Ростов. Той убива една жена в Красни-Сулин през април, като убива още 8 души през същата година, включително две жертви в Шахти. Отново има дълга пауза докато Чикатило не възобновява своята дейност, убивайки седем момчета и две жени между януари и ноември 1990 г. Откриването на едно от телата близо до спирката в Лескоз кара милицията да повиши бдителността си и да увеличи патрулите. На 6 ноември Чикатило убива и осакатява Света Коростик. Когато се връща от гората, той е спрян от милицията, но после е пуснат да си ходи. На 20 ноември 1990 г., след като поведението на Чикатило буди подозрение у милицията, той е арестуван. Между 30 ноември и 5 декември Чикатило се признава за виновен и описва петдесет и три изнасилвания и убийства, извършени от него. Той признава, че е пиел от кръвта на жертвите си и е изяждал части от тях.

Процес и екзекуция [редактиране]

Съдебният процес срещу него се състои на 14 април 1992 г. Въпреки неговото странно и смущаващо поведение, съдът намира, че той е в състояние да издържи процеса. На процеса Чикатило казва „Аз съм грешка на природата, един обезумял звяр!“. Процесът приключва през юли и присъдата е отложена за 15 октомври, когато той е намерен за виновен за извършването на 52 от 53-те убийства, и е осъден на смърт за всяко едно престъпление. Чикатило е разстрелян с изстрел в задната част на главата на 14 февруари 1994 г.

Грешките при разследването са поне две. Първо, случаят не е разгласен и хората не са осведомени за опасността, защото съветските органи на властта се страхували да стане ясно, че в СССР се случват подобни неща. Второ, липсата на комуникация между отделните милиционерски отдели довежда до некоординираност на действията. Допълнително усложнение е, че Чикатило е имал много рядка физиологична аномалия. ДНК-то от неговата кръв не съответства на това от спермата му и поради това, въпреки че е бил задържан в хода на разследването, 
по-късно е освободен
 Андрей Чикатило В Съда

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.0783