nestogoresto.dir.bg

 

 
Рейтинг: 3.00
(370)
К'о става бе хора
автографи на звезди
$ еи така се слуша музика $
анимации
карикатури на известни личности
sexy звезди
преди и след с фотошоп
картинки от любими мои видеоклипове
***jeff hardy***
Lord Of The Dance
известните се обличат еднакво
99 причини да живееш в България
бижута
кой ги измисля тиа закони
вещици --картинки
sexy sexy sexy
торти и сладки в стил- хелойн
бг папараци
надписи
картинки от сериала ГЕРОИ
гоблени
подреждане на масата
animals
РОЗОВИ МЕЧТИ
pink
DIOR
PuNk StYlE
Christina Milian
готини сайтове :-)
funny Fruits
БЕБЕТА:-)
TATOO рисунки
сърчица
картинки от игри
ПОЛЕТИ С ТЯХ
Мислят си че могат да танцуват
Затапи-противника
женски речник
папарашки снимки
не е за хора със слаби сърца
живота на овцете
снежни човеци
уникални картинки
welcome
manga
avatars
звездите плюскат
зодиака
ПРЕДИ И СЕГА
Бейонсе
известни личности като малки
готини рисунки
КРИСТИАНО РОНАЛДО
% Крис Браун %
картини по асфалта
портрети на VIP
НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛИ
оръжия
background
background /wallpapers които съм правила аз
art hot woman
красиви цветя
***HORROR***
x-tina fen
най-готините СЕРИАЛИ
##КОЛИ##
possycat dolls
fergie
EMO
същества от други светове
вампири от филми
трейлъри на нови филми
погледни ги тия как повръщат
RETRO
Soundtrack
готини чалга балади
готина бг музика
victoria secret
клипове от so you think you can dance
яки реклами
$$$ СКРИТА КАМЕРА $$$
BG topmodels
NEW CLIPS
горещи спортисти
клипове които съм правила аз
как да направите храната забавна
горещи прически
# REMIXS #
мой стихотворения
CRISTIANO RONALDO---KLIPOVE
special for you girls
MILO VENTIMIGLIA
вижте тези клипове на koda kumi
серийни убийци
заешки пародии
@СМЕЕЕЕЕХ@
клипове от final fantasy VII
###Гафове от филми и сериали###
jennifer garner
властелинът на пръстените
Най-добрите филми на ужасите
СМЯХ ДО ПРИПАДЪК С ПРИЯТЕЛИ
ГОРЕЩИ ВИДЕОКЛИПОВЕ
издънките на звездите
горещи жени
природа
moda
МНОГО КАРТИНКИ
ХАЙДЕ ДА ИГРАЕМ
gwen stefani
Mariah Carey
@@ AALIYAH @@
Jennifer Lopez
%% RIHANNA %%
Tyra Banks
горещи мъже
анджелина джоли
занимавка


Анкети как се прави букет от листа плетена храна-ха сега 3D снежинка

същества от други светове / Ранговете на духовете

Ранговете на духовете
21.12.07 16:13
Ранговете на духовете

В четвъртото измерение, което за повечето от нас изглежда несъществуващо е изпълнено с духове. Когато жизнените функции на човешкото ни тяло прекъснат нашата вечна същност - душата се освобождава от хватката си с това тяло и буквално излита като освободено ято гълъби. И отива в отвъдната реалност, която е същинската реалност. Връща се в своята група или самостоятелно продължава своето духовно самоосъзнаване. Между различните души съществува някаква своеобразна йерархия, с която всички се съобразяват. Тя не произтича от правото на по-силния и не представлява наложена по този начин власт, каквато познаваме тук на Земята, просто по-напредналите същества имат да го наречем естествен авторитет пред по-малко напредналите. Както родителя има авторитет пред детето си. Йерархията между духовете се изразява с разпределението им по рангове. Ранговете представляват степени на достигната божественост. Разбира се най-високия ранг е завършеното припомняне на божественото съзнание. А най-ниския е началото, когато образно казано се появява нова душа без каквото и да било съзнание и идея коя е тя всъщност. Броят на ранговете е неограничен, колкото духове има толкова и рангове могат да се открият. Духовете живеят в съобщества, а още по-тясно в групи. Нещо като семействата ни тук на Земята. Всяка група наподобява по-скоро училищен клас - примерно 20 ученика и няколко учителя. Учениците се намират на близки нива на осъзнатост, разбира се някои са по-възприемчиви и напредват по-бързо, всичко е въпрос на личен избор. Учителите, това са духовните лидери в групата. Те вече не се прераждат в материална среда. Имат висок ранг на самоосъзнатост и тяхната основна работа е да помагат на своите "ученици" в процеса им на самоусъвършенстване. "Учениците" се вслушват безусловно в съветите на своите "учители", защото съветите им са изключително точни и справедливи и отговарят на божествения ред във вселената и разбира се подпомагат всеки да открие своята истинска същност. Няма такова нещо като анархия в четвъртото измерение, нито класова нетърпимост. Неопитните духове изпитват благоговение пред по-усъвършенстваните. Както ние хората изпитваме благоговение към Бог.

Все пак ще направя разграничение между различните степени на духовно съвършенство и по този начин ще обособя различните рангове на духовете, просто за да може всеки да си даде някаква представа по този въпрос. Текста по-надолу е заимстван от една книга, като е съвсем леко изменен и актуализиран.

Трети ранг. Несъвършени духове

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА. Доминиране на материята над духа. Влечение към злото. Невежество, горделивост, егоизъм и всички лоши страсти, които са тяхно следствие. Те имат предчувствие за Бог но не го разбират. Не всички са лоши по същността си; у някои от тях има повече лекомислие, непоследователност и лукавство, отколкото истинска злоба. Те не правят нито добро, нито зло; но с това че не правят добро, те вече разкриват своята недостатъчност. Други, напротив, се затварят в злото и са доволни, когато имат възможност да го сторят. Те могат да съчетават ум със злоба или лукавство; но каквото и да е интелектуалното им развитие, техните идеи са неизменни, а чувствата им - повече или по-малко нечисти. Техните знания за нещата от духовния свят са ограничени и малкото, което знаят, се смесва с идеи и предразсъдъци от телесния живот. Затова те могат да ни съобщят за всичко само лъжливи или непълни понятия; но внимателният наблюдател често намира дори в техните несъвършени съобщения потвърждение за велики истини, казани от висши духове. Нравът им се разкрива в речта им. Всеки дух, който в съобщенията си изказва някаква лоша мисъл, може да бъде отнесен към трети ранг; по същия начин всяка внушавана ни лоша мисъл идва от дух от този ранг. Те виждат щастието на добрите и това за тях е източник на непрекъснати мъчения, защото те изпитват всички страдания, които завистта и ревността могат да предизвикат. Те помнят и възприемат страданията на телесния живот и това впечатление често е по-мъчително от самата действителност Истински страдат както от злините, причинени от тях самите, така и от онези, които са им причинени на тях; и тъй като страдат дълго, на тях им се струва, че страдат винаги, че страдат вечно; Те могат да бъдат разделени на 5 основни вида.

ПЕТИ ВИД - НЕЧИСТИ ДУХОВЕ. Те имат склонност към зло и го правят главен обект на своите грижи. Като духове те дават коварни съвети, сеят раздор и недоверие, слагат си различни маски, за да лъжат по-лесно. Те завладяват слабите характери, които лесно се ръководят, и ги тласкат към гибел, удовлетворени от възможността да забавят развитието им, като ги заставят да паднат в изпитанията, на които са подложени. При поява могат лесно да бъдат разпознати по езика: пошлостта и грубостта на изразите и при духовете, както и при хората, винаги е признак, ако не на умствена, то поне на нравствена непълноценност. Техните съобщения разкриват низостта на склонностите и интересите им и дори да искат да заблудят, говорейки разсъдливо и сериозно, никога не могат да играят дълго тази роля и в края на краищата винаги издават произхода си. Някои народи са направили от тях зловредни божества, други ги наричат демони, зли гении, духове на злото. Хората, които те одушевяват, когато са въплътени в телесна обвивка, са склонни към всички пороци, породени от низки страсти: чувственост, жестокост, коварство, лицемерие, отвратително скъперничество. Те правят зло за удоволствието да го правят, най-често без повод и причина; и от омраза към доброто те почти винаги избират своите жертви измежду достойните хора. Те са бедствие за човечеството, към който и ранг на обществото да принадлежат, и блясъкът на цивилизацията не ги предпазва от подлост и низост.

ЧЕТВЪРТИ ВИД - ЛЕКОМИСЛЕНИ ДУХОВЕ. Те са невежи, хитри, непоследователни и присмехулни. Те се промъкват навсякъде, говорят за всичко, отговарят на всички въпроси, без да ги е грижа за истината. Те обожават да причиняват дребни неприятности и да носят малки радости, да вдигат шум, лукаво да заблуждават с мистификации и хитрини. Към този вид принадлежат духовете, които се наричат просторечно "дяволи", "вещици", "джуджета", "таласъми". Те са зависими от висшите духове, които често ги използват, както ние използваме слугите. В своите съобщения за хората те понякога показват остроумие и веселие, но речта им почти винаги е лишена от дълбочина. Лесно улавят недостатъците и смешните страни и ги рисуват с резки сатирични шрихи. И ако заимствуват чужди имена, това е по-често поради лукавство, а не поради злоба.

ТРЕТИ ВИД - ПСЕВДОУЧЕНИ. Техните знания са достатъчно обширни, но на тях им се струва, че знаят повече, отколкото е в действиетлност. От някои гледни точки те са постигнали някакви успехи, речта им е сериозна и може да ни заблуди относно техните възможности и просветеност; но най-често това не е нищо повече от отражение на земните предразсъдъци и системни идеи; това е само смес от няколко истини и най-нелепи заблуди, през които прозира сомодоволство, надменност, завист и инат, от които те не са могли да се освободят.

ВТОРИ ВИД - НЕУТРАЛНИ ДУХОВЕ. Те не са нито достатъчно добри, за да правят добро, нито достатъчно лоши, за да творят зло; склонни са както към едното, така и към другото, и не се издигат над средното ниво, присъщо на човечеството, нито по сърце, нито по ум. На тях са им скъпи нещата от този свят и те жадуват за неговите груби радости.

ПЪРВИ ВИД - ДОМАШНИ ДУХОВЕ ИЛИ ПАЛАВНИЦИ. Тези духове с личните си качества изобщо не представляват някакъв особен и отделен клас; те могат да принадлежат към всички видове от трети ранг. Често разкриват присъствието си чрез осезаеми и физически ефекти като тропане, аномално движение и преместване на твърди тела, трептения на въздуха и т.н. Повече от всички други изглеждат привързани към материята; те са главните носители на промените в земните стихии, независимо дали въздействуват върху въздух, вода, огън, твърди тела или пък извършват някаква работа в земните недра.

Втори ранг. Духове на доброто, добри духове

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА. Доминиране на духа над материята; желание за добро. Техните качества и тяхната сила да творят добро се намират в пряка зависимост от степента на съвършенството, която са достигнали: едни имат знание, други - мъдрост и доброта; най-напредналите съчетават знанието с нравствените добродетели. Тъй като още не са се дематериализирали напълно, те запазват(в зависимост от ранга си) следи от телесно съществуване или в формата на езика, или в навиците си, у тях дори може да се видят някои странности и прищевки; ако не е това, те биха били съвършени духове. Те разбират Бог и безпределността и се наслаждават от блаженството на добрите. Те са щастливи от доброто, което правят, и от това, че пречат на злото. Любовта, която ги свързва, е за тях източник на неизразимо щастие, което не е помрачено нито от завист, нито от угризения на съвестта, нито от някакви долни страсти, терзаещи несъвършените духове. Но пред тях все още има изпитания, през които предстои да преминат дотогава, докато не постигнат абсолютно съвършенство. Като духове те пораждат добри мисли, държат хората настрана от пътеките на злото, защитават по пътищата на живота онези, които са достойни за тяхната защита, и неутрализират влиянието на несъвършените духове върху тези, които не желаят да го изпитват. Хората, в които те са въплътени, са добри и доброжелателни към себеподобните; тях не ги движи нито горделивостта, нито егоизмът, нито честолюбието; те не хранят нито омраза, нито злоба, нито завист, нито ревност и правят добро заради самото добро. Към този ранг принадлежат духовете, наричани в обикновените поверия добри гении, ангели-хранители и духове на доброто. Във времената на предразсъдъци и невежество от тях са правели добри божества.

Те могат да бъдат разделени на четири основни групи:

ЧЕТВЪРТИ ВИД. ДОБРОЖЕЛАТЕЛНИ ДУХОВЕ. Тяхно преобладаващо качество е добротата; те обичат да правят услуги на хората и да ги защитават, но знанието им е ограничено: техният прогрес е повече в морален, отколкото в интелектуален смисъл.

ТРЕТИ ВИД. УЧЕНИ ДУХОВЕ. Тяхна отличителна особеност е широтата на знанията. Те се занимават не толкова с нравствени, колкото с научни въпроси, към които имат големи предпочитания; но те разглеждат науката само от гледна точка на полезността и не внасят в нея нито една от страстите, които са свойство на несъвършените духове.

ВТОРИ ВИД. МЪДРИ ДУХОВЕ. Тяхна отличителна черта са нравствените качества от най-високо естество. Без да притежават неограничени знания, те са надарени с интелектуална способност, която им дава трезви съждения за хората и нещата.

ПЪРВИ ВИД. ВИСШИ ДУХОВЕ. Те обединяват в себе си знание, мъдрост и доброта. От речта им лъха само доброжелателност; тя винаги е изпълнена с достойнство, често е възвишена. Тяхното превъзходство ги прави по-способни от всички останали да ни дадат най-верни представи за нещата от безтегловния свят в онези граници, в които на човека е позволено да знае това. Те с удоволствие контактуват с онези, които с чиста съвест търсят истината и чиято душа е достатъчно освободена от земните вериги, за да разбере истината; но те се отдалечават от онези, които се движат от чисто любопитство или при които влиянието на материята ги отвлича от вършенето на добро. Когато в изключителни случаи се въплътяват на Земята, това става винаги само за да изпълнят тук задачата на прогреса и тогава те ни показват типа съвършенство, към който човечеството може да се стреми в този свят.

Първи ранг. Чисти духове, истински духове

ОБЩА ХАРАКТЕРИСТИКА. Материята не им оказва абсолютно никакво влияние. Пълно умствено и нравствено превъзходство над духовете от другите рангове.

ПЪРВИ ВИД. ЕДИНСТВЕН. Те са изминали всички стъпала по стълбата на усъвършенстването и са отблъснали всички нечистотии на материята. Достигнали върха на съвършенството, който е възможен за живо същество, те повече не трябва да се подлагат на изпитания и изкупления. Тъй като вече не се превъплъщават в тленни тела, това за тях е вечен живот, който те живеят в лоното Божие. Те се наслаждават на ненарушаваното от нищо щастие, защото не изпитват нито потребностите, нито неудобствата на материалния живот; но това не е щастието на някакво еднообразно безделие, на вечно съзерцание. Те са пратеници и изпълнители Божии, те изпълняват Неговата воля, за да се поддържа вселенската хармония. Те са началници на всички духове, стоящи по-долу от тях, помагат за тяхното самоусъвършенствуване и им определят задачите. Да бъдат близо до човека в критични за хората мигове, да ги подтикват към добро или към изкупление на грешките, отдалечаващи ги от висшето блаженство - това е любимата работа за тези духове. Понякога ги наричат ангели, архангели, херувими. Хората могат да общуват с тях, но прекалено самонадеян е този, който твърди, че те винаги са на негово разположение.

 

Това условно разделение може да помогне на всеки от нас да си даде сметка къде точно се намира в своята духовна еволюция, освен това смятам че това е любопитна информация благодарение на която ще ни е по-лесно да разпознаваме хората, с които сме в досег, особено онези които ни създават много грижи и смущават спокойствието ни.
 

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.1018