nestogoresto.dir.bg

 

 
Рейтинг: 3.00
(370)
К'о става бе хора
автографи на звезди
$ еи така се слуша музика $
анимации
карикатури на известни личности
sexy звезди
преди и след с фотошоп
картинки от любими мои видеоклипове
***jeff hardy***
Lord Of The Dance
известните се обличат еднакво
99 причини да живееш в България
бижута
кой ги измисля тиа закони
вещици --картинки
sexy sexy sexy
торти и сладки в стил- хелойн
бг папараци
надписи
картинки от сериала ГЕРОИ
гоблени
подреждане на масата
animals
РОЗОВИ МЕЧТИ
pink
DIOR
PuNk StYlE
Christina Milian
готини сайтове :-)
funny Fruits
БЕБЕТА:-)
TATOO рисунки
сърчица
картинки от игри
ПОЛЕТИ С ТЯХ
Мислят си че могат да танцуват
Затапи-противника
женски речник
папарашки снимки
не е за хора със слаби сърца
живота на овцете
снежни човеци
уникални картинки
welcome
manga
avatars
звездите плюскат
зодиака
ПРЕДИ И СЕГА
Бейонсе
известни личности като малки
готини рисунки
КРИСТИАНО РОНАЛДО
% Крис Браун %
картини по асфалта
портрети на VIP
НАЙ-СКЪПИТЕ КОЛИ
оръжия
background
background /wallpapers които съм правила аз
art hot woman
красиви цветя
***HORROR***
x-tina fen
най-готините СЕРИАЛИ
##КОЛИ##
possycat dolls
fergie
EMO
същества от други светове
вампири от филми
трейлъри на нови филми
погледни ги тия как повръщат
RETRO
Soundtrack
готини чалга балади
готина бг музика
victoria secret
клипове от so you think you can dance
яки реклами
$$$ СКРИТА КАМЕРА $$$
BG topmodels
NEW CLIPS
горещи спортисти
клипове които съм правила аз
как да направите храната забавна
горещи прически
# REMIXS #
мой стихотворения
CRISTIANO RONALDO---KLIPOVE
special for you girls
MILO VENTIMIGLIA
вижте тези клипове на koda kumi
серийни убийци
заешки пародии
@СМЕЕЕЕЕХ@
клипове от final fantasy VII
###Гафове от филми и сериали###
jennifer garner
властелинът на пръстените
Най-добрите филми на ужасите
СМЯХ ДО ПРИПАДЪК С ПРИЯТЕЛИ
ГОРЕЩИ ВИДЕОКЛИПОВЕ
издънките на звездите
горещи жени
природа
moda
МНОГО КАРТИНКИ
ХАЙДЕ ДА ИГРАЕМ
gwen stefani
Mariah Carey
@@ AALIYAH @@
Jennifer Lopez
%% RIHANNA %%
Tyra Banks
горещи мъже
анджелина джоли
занимавка


Анкети как се прави букет от листа плетена храна-ха сега 3D снежинка

най-готините СЕРИАЛИ / CHARMED

CHARMED
09.11.07 14:02
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG
Вземи в gLOG

Чародейките

 

Чародейките
Charmed
 

Началния надпис на Чародейките
Жанр Приключенски - Научна фантастика - Драма
Създател(и) Констанс М. Бърдж
Актьори Виж Герой от Чародейките
Страна САЩ
Език Английски
Сезони 8
Епизоди 178
Продукция
Изпълнителни
продуценти
Брад Кърн
Констанс М. Бърдж
Арон Спелинг
Е. Дюк Винсент
Времетраене 40-45 минути
Излъчване
ТВ Канал The WB
Излъчване 7 октомври 1998 г. - 21 май 2006
 
 
 

„Чародейките“ (на английски: Charmed) е американски сериал продуциран от Арон Спелинг. В него се разказва за три сестри, които са и най-силните добри вещици в света. В магическото общество са познати като "Чародейките", но за всички останали са просто сестрите Халиуел. Всяка сестра притежава магическа сила, която расте и се развива по пътя на живота. Чародейките живеят заедно в имението на Халиуел и използват силите си, за да се борят срещу зли вещици, демони и други зли същества населяващи Сан Франциско.

Сериалът е последният от жанра на суперестествена тематика (за пример Бъфи, убийцата на вампири,Ейнджъл и Розуел).В жанра му се съчетават още ужас,фантастика и комедия.Сериалът е известен с драстичните промени в него,като напускането на една от главните актриси и с наи-голям рейтинг (след този на Смолвил (сериал) - 8.40 млн.) от 7.70 млн. зрители гледали премиерата "Something Wicca This Way Comes".

През Януари 2006,когато се излъчи "Payback's a Witch","Чародейките" стана най-дълго излъчваният сериал,в който повечето главни герой са жени.Той приключи на 21 май 2006.Финалният епизод,"Forever Charmed",е с най-висок рейтин за сезона - 4.49 млн.

 

Сюжет

Чародейките в сезони 1-3. От ляво: Холи Мари Комбс като Пайпър Халиуел, Шанън Дохърти като Прю Халиуел и Алиса Милано като Фийби Халиуел.
Чародейките в сезони 1-3. От ляво: Холи Мари Комбс като Пайпър Халиуел, Шанън Дохърти като Прю Халиуел и Алиса Милано като Фийби Халиуел.

През един нормален ден една от тях се качва на тавана на къщата (току-що заселили се в нея заради смъртта на баба си), там тя намира стара книга със заклинания. Отваря книгата и започва да чете от нея заклинание за призоваване(пробуждане) на силите им. Щом го прочита в къщата без да разберат те, снимката на която са разделени сестрите, те се съединяват, а полилеят се осветява в син цвят. На другия ден всяка една от тях използва силите си без да знае че има такава. Едната (Фииби - тя отвори книгата и прочете заклинанието) получава видение за кола, която ще блъсне 2 деца и благодарение на тази сила тя предотвратява катастрофата. Втората (Прю) има "телекинеза" - мести предмети с ума си, и през деня прави доста поразии чрез нея -разбърква цял ред с лекарства в аптеката, ядосана на шефа тя го изпръсква с мастилото от писалката му, дори затяга вратовръзката му дотолкова, че той за малко да се задуши. А третата сестра (Пайпър) има силата"замразяване/вкаменяване" - не буквално, тази сила кара молекулите да се забавят и спира движението за определено време. И така те разбират,че чародейките (вещиците) като тях имат мисия - да унищожават демони. Така те образуват "силата на трите"(единството на тези три вещици, което ги прави много силни и всеки демон се плаши от тях). Но на помощ чародейките имат свой "бял ангел",който да им помага – Лео (а Ппайпър се влюбва в него и те се женят и имат две деца - Уаят и Крис). Усъвършенстващи силите си те получават нови - Прю получава и "астрална проекция" (тя проектира астралното си тяло на различни места, но физическото и остава неподвижно) с тази сила тя не може да използва телекинезата, но се бие много добре и е неуязвима до известна степен (например астралното и тяло не може да бъде застреляно, но може да поема удари). Втората сестра Пайпър получава втора сила - молекулярно избухване, тя е противоположна на замразяването - тази сила кара молекулите да се забързват и така предметите избухват (тази сила е много полезна защото чрез нея може демон да бъде унищожен без специално заклинание или отвара).А Фийби - третата сестра получава и още две нови сили. Едната е "левитация - не е летене,но помага човек да се издига във въздуха - и в боя ти помага да си по гъвкав". А третата сила на Фииби е "съчувствието" - с нея тя усеща как се чувства човек, дори още той да не го е почувствал,освен това с тази сила Фииби може да разбере кой е демон/дали наоколо има такъв и може да контролира силите на демона (да ги обръща срещу него и т.н.) Но след време когато чародейките са свикнали с този живот, Прю е убита от демон и така "силата на трите" е разкъсана. Появява се четвърта сестра (тя е от любовта на майката на чародейките с белия си ангел) и така тя заема мястото на Прю. За разлика от сестрите си (Пайпър и Фийби) Пейдж е наполовина бял ангел.

Чародейките в сезон 4. От ляво: Алиса Милано като Фийби Халиуел,Холи Мари Комбс като Пайпър Халиуел, Роуз МакГаун като Пейдж Матюс.
Чародейките в сезон 4. От ляво: Алиса Милано като Фийби Халиуел,Холи Мари Комбс като Пайпър Халиуел, Роуз МакГаун като Пейдж Матюс.

Така тя има по различни сили - телекинетично телепортиране, телепортиране,очароване/смяна на вида си, лекуване и слаба/частична телепатия. Телекинетичното телепортиране е синтез от тъмни и ангелски сили - като назове предмета тя го телепортира където си поиска (в началото в близост до нея,но после може без да го вижда да го телепортира на далеч, а след повече време толкова я усъвършенства че може да телепортира хора без да е до тях/да ги е докоснала).Телепортирането и дава възможност да се телепортира където си поиска (в началото телепортацията се задействаше само при страх, но после се усъвършенства). Очароването и дава възможност да се превърне в каквото си поиска.Лекуването е ангелска сила - чрез него Пейдж може да лекува, но почти не я ползва (не я е овладяла), защото чародейките имат бял ангел, който ги лекува.Частичната (слабата) телепатия и дава възможността да чуе зовът на нуждаещите се от нея. Лео има няколко сили -лекуване, регенерация, левитация, очароване/смяна на вида, телепортация и светкавици излизащи от ръцете му (също помагащи в битката с демони).

 

Герой

 

Главни

Родена на 28 октомври 1970, Прю е най-голямата от сестрите Халиуел. Родена със силата на телекинезата, по-късно тя развива астрална проекция. Със силна воля,борбена и интелигентна, Прю винаги се грижи за сестрите си, Пайпър и Фийби. Прекарала детството си в грижи за двете си по малки сестри след смъртта на майка им, тя става отговорна, със силна решителност във всоичко,което прави, включително борбата с демони. Понякога Прю оставя гордостта да я направлява, но никога не смесва личния живот с работата. На 17 май 2001, тя е убита от демона Шах, изпратен от Източника.
Пайпър е родена на 7 август 1973, и е средната по възраст сестра до смъртта на Прю. Силите й включват вкаменяване и взривяване на обекти. Тя винаги е била концентрирана върху нармалния си живот, и в много случай не е харесва това, че е Чародейка. В началото на живота си като Чародейка тя е тиха и сдържана; често раздвоена между сестрите си Прю и Фийби. В течение на шоуто тя добива по-силна личност и повече влияние след смъртта на Прю. В последствие става майка на двама сина, Крис и Уаят и една дъщеря, на име Мелинда заедно със съпруга си Лио Уаят. В последния епизод, Пайпър е показана със своя внучка. Любовта й към храната я насочва да се занимава с кулинария, което я води до отварянето на собствен клуб и както е разкрито в последният епизод, свой ресторант.
Фийби, родена на 2 ноември 1975 в имението на семейството, е спонтанна, енергична млада жена. Силата й са видения, които и позволяват да вижда в миналото и бъдещето, по-късно добива силата на левитацията която се комбинира с нейните бойни изкуства, както и емпатия, но по-късно изгубва последните. Тя е голяма романтичка, и става преуспяващ любовен съветник във вестник. По-рано в шоуто тя и сестра й Прю имат бурни взаймоотношения, а после се раздвоява между Пайпър и Пейдж. Най-дългата й връзка е с Кол Търнър за повече от година, и с Кооп. Тя и Кооп се женят през 2006, както е показано в последния епизод, а в последствие имат три момичета. Фийби продължава да работи в Бей Мирър и пише книга за откриването на любовта.
Родена на 2 август 1977 след тайна любовна афера между белият ангел Самюул Уайлдър и майката на Чародейките, Пати. Пейдж е оставена пред вратите на черква, защото любовта на родителите й била забранена. Тя е смела и жизнена, което добавя динамика на шоуто от 4 сезон нататък. Силата с която е родена Пейдж е телекинеза, но понеже тя е наполовина Бял Ангел тази способност се комбинира с телепортирането й (на английски Orbing) и създава нова сила наречена телекинетично телепортиране. Тя бързо се приспособява към магическия живот, побеждавайки Източника на всичко зло. През 8 сезон тя добива силата да лекува тези, които обича, започвайки с Хенри. Дълго време има проблеми с намирането на работа свързана с ная самата, и в последствие се спира на съдбата си да стане Бял Ангел, като баща си. Пейдж се омъжва за смъртният офицер Хенри Митчъл с когото имат близначки и един син, Хенри Младши..

 

Поддържащи

Анди Трюдо
Анди Трюдо
Анди е приятел на сестрите от детството и любовното влечение на Прю. Щом научава за тайната на сестрите Халиуел, той става тяхна връзка с полицията. Анди е убит от демона Родригез докато се опитва да предпази момичетата в края на първи сезон.
Дарил, партньорът на Анди, поема ролята на връзка между сестрите Халиуел и полицията. Той продължава да прикрива сестрите, дори след като за малко не е екзекутиран, докато жена му не настоява да бъде преместен в друг щат.
Лио Уаят
Лио Уаят
Лио е белият ангел на сестрите и по-късно съпруг на Пайпър. Магическата подкрепа на Лио спомогва за изобразяване на шоуто като свръхестествено, в което се разкъсваш между семейството и кариерата. Връзката му с Пайпър е първият от много конфликти между сестрите и Старейшините.
Дан Гордън
Дан Гордън
Дан се мести в къщата до имението на Халиуел със племенницата си Джени.Той се влюбва в Пайпър и двамата излизат за кратко.Но той не може да замести първата любов на Пайпър, Лио. В края на втори сезон той се мести.
Кол Търнър
Кол Търнър
Кол е първият съпруг на Фийби и също полу демон, създаващ ситуации в които сестрите са в конфликт. По природа голям злодей, той се променя. След като за последно е убит от сестрите, той тайно продължава да наглежда Фийби.
Крис, още не роденото дете на Пайпър и Лио идва от бъдещето, за да помогне за унищожаването на Титаните и да спре Уаят един ден да стане зъл. Възрастната му форма умира от ръцете на Гидеън. Заради промени вав времето, по късно той отново се появява в последният епизод.
Били Дженкинс
Били Дженкинс

 

 СИЛИТЕ НА ЧАРОДЕЙКИТЕ:
 

Прю - Tеликинеза (може да мести предмети с ума си)  и Австрална проекция (проектира тялото си от едно място на друго)

Пайпър - Спира времето (замразяване-спира молекулите)  и Молекулярно изгаряне (избухване-ускорява молекулите)

Фийби - Левитация (може да лети) , Съчувствие (усеща и реагира на чувствата на човек) и Видения (вижда в бъдещето и миналото

Пейдж -Телепортиране (мести се от едно място на друго)   лекува  и очерование (може да променя вида си)

АНИМАЦИИ:
Image Image 
 Image Image

Image
 Image

Image Image


Image
Image Image
 
Къщата на чародейките

Адресът на къщата,където живеят Чародейките е 1239, Прескът Стрийт. Оригинално построена през 1906 г., в нея са живяли четири поколения вещици.Много е харесвана и популярна заради разположението си,приодата и архитектурата си.Разположена е върху център събиращ петте елементи на живота-Вода,Земя,Огън,Метал,Дърво, считан за духовно звено,чиято сила може да бъде повлияна и от злото и от доброто.Прародителите на Чародейките се подсигурили тя да не попада в лоши ръце,като посторили именно къщата над нея.Имало е пъти,когато демон се е опитвал да се добере до звеното и да го използва,като Коул и Занку,но всеки път сестрите са успявали да опазят силата.В крайна сметка,накрая се налага този център на сила да бъде унищожен.Интересно е,че единстевно Фийби и Уаят от рода са родени между стените накъщата,което ги прави уаязвими към страната
на злото,именно поради наличието на духовното звено
.


Къщата в действителност

С изключение на няколко кадъра от улиците и местностите в Сан Франциско,филма е сниман в Лос Анжелис,както и имението.Истинското имение няма нищо общо с това видяно в сериала.В него живее обсолютно нормално семейство.Единствено пилотния епизод е сниман в оригиналната къща,както и сцените пред и около имението.Продуцентите на "Чародейките" запазват външния вид на къщата,същия викториански стил и вратата която се затваря в края на всеки сезон.В първите 2 сезона я затваря Прю;в 3ти - Шакс;4-ти - Ангела на съдбата;5-ти - Крис;6-ти сезон където се затваря вратата на болнично крило,когато се ражда бебето Крис;7-ми вратата се затваря сама;8-ми - дъщерята на Фийби . 

Истинският адрес на къщата е:

1329 Carroll Avenue
Los Angeles, California 90026  

Дир ID: 
Парола: Забравена парола
  Нов потребител

0.193